Menu
Sanja Marusic, Phase in Space (2017)
Fotograaf Sanja Marusic (1991) staat niet alleen achter de camera, maar poseert er ook vaak voor. Gehuld in zelfgemaakte kostuums creëert ze zo haar eigen, wonderlijke, magische wereld.
Marusic groeide op in de Zaanstreek en studeerde in 2013 af aan de KABK in Den Haag. Sindsdien zien we haar werk terug in tijdschriften en op covers van boeken en muziekalbums. In haar vrije werk zijn anonieme, weidse en wilde landschappen te zien met abstracte figuren. Kleuren die van het werk af spatten, niet te definiëren landschappen en surrealistische aankleding zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je naar een tijdloze fantasiewereld wordt getransporteerd.

Phase in Space (2017) is geïnspireerd op de symbolisch abstracte en geometrische vormen van het avant-gardistische Triadisch Ballet. De fotoserie vindt plaats op een eiland dat wordt bewoond door scherpe en kleurrijke karakters die er vreemd uitzien - maar een genot voor het oog zijn. De figuren zijn gekleed in surrealistische kostuums, gemaakt uit afvalmateriaal en verf. Marusic vereenvoudigt de lichamelijke vormen door ze te vervangen door cilinders en cirkels, en abstraheert vervolgens de menselijke vorm nog verder door gestileerde dansbewegingen op te nemen. Het resultaat is een surrealistische symbiose van het menselijke lichaam dat zich door tijd en ruimte beweegt. Het werk van Marusic is bedwelmend buitenaards en exotisch.

Over haar donatie aan YiPArt vertelt Sanja Marusic: “Ik merk dat ik zelf voldoening en geluk haal uit het creëren van mijn beelden. In mijn werk creëer ik eigen werelden en landschappen door mijn specifieke kleurgebruik en het maken van collages. Ik fotografeer mezelf hierin. Een eigen werkelijkheid creëren voelt voor mij als vrijheid. Als ik iemand, ook al is het kortstondig, even uit de werkelijkheid kan halen en dit gevoel ook kan geven dan is dit mijn geluk. Dit is ook de reden waarom ik YiPArt wil steunen, omdat ik de slogan 'Creativiteit bevrijdt' zelf ervaar en begrijp wat hiermee bedoeld wordt en waarom dit een goede manier kan zijn om mensen uit moeilijke situaties te helpen.”

Courtesy of Sanja Marusic
Website: https://www.sanjamarusic.com/

Highlights
2019    Finalist Picto Prix de La Mode, Maison Européenne de la
            Photographie, Parijs
2019    Kunst Rai, Amsterdam
2019    Kunstinstallatie 'Sanja Marusic Experience' in Van Gogh        
2019    Geselecteerd voor de tweede ronde Hyeres festival
2018    Solotentoonstelling in SBK, Breda tijdens Breda Photo
2018    Groepstentoonstelling SBK Amsterdam
2018    Solotentoonstelling op Centraal Station Amsterdam Maart 2018    Groepstentoonstelling op Unfair
2017    Solotentoonstelling in Melkweg Expo, Amsterdam Feb 2017    Groepstentoonstelling met Rare Birds in Wynwood, Art Miami
2016    Groepstentoonstelling ‘A Bad End Story’, Berlijn
2016    Winner Eizo X GUP Magazine photography contest
2016    Groepstentoonstelling ‘Gardening’ in Flatland Gallery,             Amsterdam
2016    Amsterdam Art Fair met Flatland Gallery, Amsterdam
2016    Groepstentoonstelling met Mrs Mokum in het Volkshotel,             Amsterdam
2015    Groepstentoonstelling North Sea Jazz Festival met             afgestudeerde studenten Fotografie, Rotterdam
2015    Groepstentoonstelling tijdens Fashionweek Amsterdam
2015    Groepstentoonstelling ‘Alles Behalve Kleren’, Museum Arnhem
2015    Groepstentoonstelling Route du Nord met afgestudeerde             studenten Fotografie, Rotterdam
2015    Groepstentoonstelling Amsterdam Art Fair
2015    Genomineerd voor de Joke Veeze Award en tentoonstelling,             Fotofestival Naarden
© YiP International 2015 Design by Smel