Menu

YIPPaint

YiP International
Binnen, buiten, metershoog of een-hoekje-om: YiPPaint vertaalt ieder idee, foto of andere wensen naar magic op je muur.
YiPPaint is de Graffiti en Paint onderneming van Young in Prison. Graffiti-artiest Richart Pintura en zijn crew komen op aanvraag langs om van je lege muren creatieve blikvangers te maken.

Young in Prison ontmoet en werkt met jongeren vanaf het moment dat ze in detentie zijn. YiPPaint hoort bij een laatste traject voor jongeren die al een tijdje vrij zijn. Als lid van YiPPaint krijgen ze training in bijvoorbeeld ondernemerschap, plannen en samenwerken. Samen met Richart vormen ze één team en verzorgen ze je kunstwerk van het eerste contact tot painten bij je thuis, op kantoor of in je wijk.

Image title

‘Hoe zou het er ook uit kunnen zien?’ Het is iets wat jongeren in detentie zichzelf vaak afvragen. Of het nu gaat over een ander leven, weg van de criminaliteit, of hun directe omgeving;  binnen de kale kamers van het leven in detentie wil je in ieder geval niet zijn. Maar waar dan wel? Malcolm, lid het YIPPaint team, verwoord het zo:

“Om van een wit vlak toch iets moois te kunnen maken, dat is ook wat ik wil mee geven aan de andere jongens. Je hebt nu een wit vlak en maak er maar wat van! Ook als je uit je cel komt, je hebt een dode muur waar helemaal niets op staat, maak er maar wat moois van, maak het maar je eigen. Zodat je binnen komt en je toch weer een beetje goed voelt.”


© YiP International 2015 Design by Smel